Kies voor ‘Gewoon Gerry’

‘Eigen keuze uitvaartleider, ongeacht verzekering’

Gewoon Gerry. Die slogan past bij mij.
Als uitvaartleider ben ik recht door zee, nuchter en traditioneel maar ik sta zeker open voor nieuwe ontwikkelingen. Ik wil het graag met u hebben over de zakelijke kant van mijn vak. 

Aangeboden door: Gerry Leferink & Wennink 27-02-18, 15:00 Laatste update: 02-03-18, 09:08 

‘Ongeacht uw uitvaartverzekering.’ Een zin die ik vaak in advertenties van uitvaartondernemingen tegenkom. De onderneming wil graag vertellen dat ongeacht welke verzekering ooit is afgesloten, zij de uitvaart willen verzorgen.
Iedereen weet dat naast de emotionele kant er ook de financiële kant aan de uitvaart zit. De kosten van een uitvaart zijn van tevoren nooit helemaal exact vast te stellen. Op basis van uw wensen kan al wel een schatting worden gemaakt. 
Zonder enige verplichting, kom ik, of mijn collega Marijke, bij u langs om de mogelijkheden en wensen door te spreken over de uitvaart. En om een verzekeringscheck te doen. Op basis van deze schatting kan geld gereserveerd worden,
een verzekering afgesloten of een deposito gestort.

Sommige mensen hebben, tegen de tijd dat zij komen te overlijden, genoeg eigen middelen om hun uitvaart te financieren. De kosten van de uitvaart zijn niet voor de nabestaanden. Dit heeft het fiscale voordeel dat deze kosten belastingvrij worden afgetrokken van het bezit. Pas daarna worden successierechten geheven.
 

Natura verzekering

Bij een natura verzekering wordt geen geld uitgekeerd. Hierbij wordt de uitvaart geregeld op basis van een (standaard) dienstenpakket. De prijs van deze diensten is voor u niet van belang. Als u overlijdt, wordt dit standaardpakket vergoed. Als u iets buiten dit pakket wilt, moet u bijbetalen.

Voor uw verzekeraar speelt de prijs die hij voor dit pakket moet betalen wel een rol. Hij heeft vaak tariefafspraken gemaakt met een aantal uitvaartondernemers. Daarom zal de verzekeraar naar hem verwijzen. Dit wekt misschien de indruk niet vrij te zijn in de keuze voor een uitvaartondernemer. Dit is een misvatting. U kiest zelf welke uitvaartleider het beste bij u past.
 

Kapitaalverzekering

Bij een kapitaalverzekering wordt premie betaald om na overlijden een bepaald bedrag uitgekeerd te krijgen wat u vrij kunt besteden voor de financiering van de uitvaart. In de meeste gevallen laat de verzekeraar u vrij om een uitvaartondernemer te kiezen.
 

Depositofonds

Bij een depositofonds stort u een bedrag waarmee u de kosten van uw uitvaart vooruit betaalt. U krijgt hierbij de garantie dat het gestorte geld plus de opgebouwde rente, aan uw uitvaart besteedt zal worden.

Gerry Leferink & Wennink uitvaartzorg is onafhankelijk en wij kunnen u vrijblijvend voorlichten over de kosten van een uitvaart en samen bekijken in hoeverre u voldoende verzekerd bent.

Als het gaat om het financieel ontzorgen werken zij al jaren samen met NUVEMA. Bij Nuvema is bijna alles mogelijk.

Uiteraard kunt u ook zelf een uitvaartverzekering samenstellen. Kijk op de site www.nuvema.nl. U betaalt geen advieskosten.