Familie

Misschien stelt u zichzelf in het leven ook wel eens de vraag: Wat betekent familie voor mij. Familie is de groep personen waarmee men direct of indirect door middel van één of meer ouder- kind-relaties is verbonden.
Maar het ligt niet altijd in de bloedlijn. Het kunnen ook mensen zijn die jou in hun leven willen. Mensen die jou accepteren zoals je bent en die willen dat je een gelukkig en tevreden mens bent.
Voor sommige mensen kan het zijn dat vrienden misschien nog wel dichterbij staan dan de eigen familie. Sommigen zien daardoor zelfs hun vrienden als broers.

Maar wat als een familielid of een goede vriend overlijdt?
Er moet veel geregeld worden. Dingen waar je anders niet over na denkt.
Je bent emotioneel, kunt moeilijk nadenken en er gaat van alles door je hoofd. Op zo’n moment maken mensen vaak een bewuste keuze om voor de uitvaartzorg te kiezen die bij hun past.
Als we gebeld worden in verband met een overlijden, maakt Gerry Leferink, Marijke Markslag of Wim Hakkert een afspraak om de uitvaart te bespreken. Omdat er tot na de uitvaart contact gehouden wordt met dezelfde uitvaartleider, voelt hij of zij de verbondenheid van de familie en wordt er in deze verdrietige dagen in opgenomen.

Veel lief en leed maar ook herinneringen worden in deze dagen met elkaar gedeeld. We horen vaak dat mensen na de uitvaart tegen ons zeggen: “Ondanks het verdriet van het overlijden, was het een mooie week. We waren er voor elkaar en groeiden naar elkaar toe”. Op zo’n moment voel je sterk de familieband.

Collega’s
In ons werk ben je, door de emotionele en soms zware gebeurtenissen, met elkaar verbonden. Je zoekt steun bij collega’s. Zij zijn er voor je en begrijpen je zonder woorden. De emotie wordt onderling gedeeld.
Het is goed dat wij er niet alleen voor staan. Achter de schermen hebben wij mensen die ons bij staan. Peter Naafs is DTP’er die rouwbrieven, gedachteniskaartjes en ander drukwerk verzorgt maar ook chauffeur van de rouwauto is.

Karin Nijland onze trouwe assistent in Deurningen. Onze vaste kracht voor Momentum is Wilma Weernink. Zij zorgt ervoor dat alles netjes blijft en assisteert als gastvrouw en zorgt voor de koffie.
Elmaine Visser is gastvrouw en assisteert bij uitvaarten.
Ietje Kokhuis, een beetje ‘de moeder van ons bedrijf’, omdat iedereen op haar terug kan vallen. Zij zoekt voor ons uit welke uitvaartpolissen er lopen en waar, maakt de nota’s op werkt zij de dossiers af. Die dossiers moeten voldoen aan de eisen van het keurmerk Uitvaartzorg.
Ton Wennink is onze financiële man achter de schermen. Hij doet de boekhouding, betalingen en houdt zich bezig met de belastingen.

Opbaren
Daarnaast werken we nu een jaar samen met SF Postmortale zorgverlening
Stefan Floors en Andy Sleebos, zijn in 2017 voor zichzelf zijn begonnen met het verzorgen en opbaren van overledenen. Inmiddels is hun team uitgebreid. 
De reacties van de mensen doen ons goed. Ze ervaren het team als fijne zorgvuldige mensen. En daarmee zijn wij heel tevreden. Ze hebben allen veel ervaring en goede kennis van handelen en kennen de vele mogelijkheden, ze nemen de tijd voor je en geven een eerlijk advies.

Gerry: Inmiddels hebben we een fijn team om mee samen te werken en waar we best trots op zijn !